Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerare timp de 6 ore în prese, la rece, la o temperatură de 8-10° C, sub protecție de gaz inert. Mustul ravac rezultat este limpezit gravitațional, la temp de 12 ° C timp de 32 de ore. Fermentarea are loc în tancuri de inox, timp de 20 zile la o temperatură de 12-14 ° C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Arome de busuioc bine maturat și accente suave de trandafir. Gustativ, se simte un echilibru între notele de trandafir și cele de grapefruit, care conturează senzația de prospețime a vinului. Final lung, plăcut cu senzații dulci de fructe roșii. |
Servire | Servit la 10-12° C alături de fructe de mare, pește. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.60% |
Zahar (g/l) | 5.4 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.