Soi | Sauvignon Blanc – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Alb – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltati manual cu multa grija, la un continut de zahar de minim 195g/l., apoi desciorchinati fara zdrobire. Boabele de struguri au fost racite la o temperatură de 10° C si apoi introduse la macerat in presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Mustul e obținut în atmosferă controlată folosind ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatură controlată. |
Colecție | Colectia Nativ este inspirată din simbolistica locului nascută din Cultura Cucuteni, civilizație misterioasă care a creat numeroase repere vizuale inconfundabile pentru Recolta, Dealuri și Munții, Protecția Naturii și Apa Vieții. Sub semnul lor, dependent de echilibrul dintre ele, stă VINUL. |
Organoleptic | Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri albi din lume, Sauvignon Blanc și-a găsit o a doua casă la Averești. Vinul se deschide cu arome intense de flori de iasomie care apoi evoluează în note de fructul pasiunii, pepene galben și o atingere delicată de piersici albe. Generos, catifelat, dar cu o personalitate puternică, Nativus Sauvignon Blanc se distinge printr-un caracter aparte. |
Servire | Bine răcit (8-10*C), bun de asortat cu carne albă de pasăre, pește și fructe de mare. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 14.50% |
Zahar (g/l) | 5.1 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.