Zacapa 23 este un rom ultra-premium care contine mai multe tipuri de rom cu varste cuprinse intre 6 si 23 de ani, cu un stagiu de invechire suplimentara in butoaie de stejar francez care anterior au gazduit cognac - acest lucru ajuta la revelarea aromelor de cirese negre si a caracteristicilor picante. Zacapa este obtinut numai din cel mai dulce zahar obtinut din trestie de zahar virgina, de prima presa, mai degraba deecat din melasa, si este invechit intr-o serie de butoaie care au gazduit anterior Whiskey american, Oloroso Sherry, vinuri Pedro Ximenez si coniac, ca parte dintr-un proces unic numit Sistema Solera. Secretul Zacapa este procesul de invechire lenta care are loc la o altitudine mare (2.300 m deasupra nivelului marii) in aerul rece al muntilor din Guatemala. Acest lucru ajuta la incetinirea procesului de invechire, ceea ce creeaza echilibrul final intre aromele si aromele si parfumurile extrase in timpul procesului indelungat. In ianuarie 2012, Zacapa a fost inclus in „Top 100 cele mai valoroase marci de lux din lume” de catre Asociatia Mondiala de Lux.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.