Hibiscus
Floarea de hibiscus este o plantă originară din China și Japonia, cunoscutà și sub numele de ,,Trandafirul Chinei", al cărei extract are o gamă largă de proprietăți, printre care se numără antiseptice, digestive și diuretice.
Florile de hibiscus uscate sunt foarte bogate în acizi naturali din fructe, cum ar fi alfa-hidroxiacizii, care oferă un efect keratolitic ușor proprietăţilor cosmetice ale acestei plante.
Frunzele de hibiscus sunt, de asemenea bogate în antioxidanţi, inclusiv polifenoli și acid citric (vitamina C).
Hibiscus conţine un tip specific de antioxidant numit antocianină. Acest tip de antioxidant se găsește și în fructele de pădure. Este ceea ce le oferă culoarea lor frumoasă, rosie.
Acest antioxidant se consideră a fi benefic în reducerea riscului de boli cronice.
Zahăr din trestie de zahăr
Zahărul din trestia de zahăr este o energie pură, fără nutrienţi. Este caracterizat printr-o aromă și gust de caramel, care este determinat de ingredientele conținute din trestie, cum ar fi acizii organici, alcoolii și acetaldehida.
Zahărul din trestte este in principal zaharoză, un dizaharid format din glucoză și fructoză. În zahărul rafinat, din păcate, nu găsim vitamine, în schimb, există urme de minerale precum calciu, potasiu, fluor și seleniu.
Zahărul din trestie este considerat o alternativă sănătoasă la zahărul alb și brun - cel făcut din sfeclă. Conține urme de minerale greu de găsit în zaharurile albe.