Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demidulce |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Mustul e obținut în atmosferă controlată folosind ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatură controlată. |
Colecție | Colectia Nativ este inspirată din simbolistica locului nascută din Cultura Cucuteni, civilizație misterioasă care a creat numeroase repere vizuale inconfundabile pentru Recolta, Dealuri și Munții, Protecția Naturii și Apa Vieții. Sub semnul lor, dependent de echilibrul dintre ele, stă VINUL. |
Organoleptic | Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”. |
Servire | Bine răcit (8-10*C), bun de asortat cu mâncăruri dulci-acrișoare și deserturi: torturi, checuri, prăjituri. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 12.60% |
Zahar (g/l) | 38.2 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.
Scrie un review