Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demidulce |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerarea s-a realizat timp de 24 de ore în cisterne, la 8° C, cu protecție de gaz inert și omogenizaj la fiecare 12 ore. Mustul rezultat este limpezit gravitațional, la temperatura de 10° C timp de 36 de ore. Fermentarea are loc în tancuri de inox, la o temperatură de 14-15° C. Sistarea fermentației alcoolice se face, la o tărie alcoolica de 12,5% vol, prin răcire la 4-6 ° C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Arome de busuioc și de grapefruit completate cu note de trandafir. Aciditatea bine integrată în corpul vinului este cea care conferă echilibrul perfect. Postgustul este lung, delicat şi aromat cu un final de nectarine şi urme de busuioc. |
Servire | Servit bine răcit 8-10C, alături de mâncăruri dulci-acrișoare sau deserturi. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.20% |
Zahar (g/l) | 39.6 |
AcT | 5.25 |
AcV | 0.38 |
Lot | 5.3 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.