Soi | Busuioacă de Bohotin – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Rose – Demisec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerare timp de 6 ore în prese, la rece, la o temperatură de 8-10° C, sub protecție de gaz inert. Mustul ravac rezultat este limpezit gravitațional, la temp de 12 ° C timp de 32 de ore. Fermentarea are loc în tancuri de inox, timp de 20 zile la o temperatură de 12-14 ° C. Realizarea continutului de zahar se face prin sistarea fermentatie alcoolice, prin racire la 4-6 ° C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Arome dominante de busuioc completate de note de muscat. Gust proaspăt cu tonuri subtile de cireșe și mere dulci. Final delicat, cu note de trandafir. |
Servire | Servit răcit la 10-12C, împreună cu brânzeturi, pui. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.50% |
Zahar (g/l) | 9.7 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.