Soi | Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Alb – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Macerarea s-a realizat în cisterne timp de 12 ore, la temperatura de 10°C pentru soiul Muscat Ottonel și timp de 6 ore în prese la temperatura de 12°C pentru soiul Sauvignon Blanc. Limpezirea mustului s-a făcut gravitațional timp de 36 ore la temperatura de 11°C. |
Colecție | Herb, veche denumire românească a blazonului sau a unui neam nobil și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice. Vinuri delicioase cu arome unice. O Busuioacă pentru fiecare! |
Organoleptic | Un vin cu o prospețime aparte, specifică microclimatului Averești, unde notele de muscat se împletesc într-un mod armonios cu cele de coacăz negru. Gustul este amplu, ușor crocant, cu un final mediu- lung, citric, dar suficient de aromat pentru a crea o senzație suavă de răcorire a boltei palatine. |
Servire | Servit la 10-12° C împreună cu fructe de mare, paste în sos alb, rizotto. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 13.60% |
Zahar (g/l) | 5.4 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.
Scrie un review