Soi | Zghihară – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Alb – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. |
Vinificație | Mustul e obținut în atmosferă controlată folosind ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatură controlată, iar vinul tânăr obținut a fost menținut pe depozitul fin de drojdie până în luna martie, pentru a căpăta un plus de structură și volum. |
Colecție | Colectia Nativ este inspirată din simbolistica locului nascută din Cultura Cucuteni, civilizație misterioasă care a creat numeroase repere vizuale inconfundabile pentru Recolta, Dealuri și Munții, Protecția Naturii și Apa Vieții. Sub semnul lor, dependent de echilibrul dintre ele, stă VINUL. |
Organoleptic | Arome plăcute, dar discrete, de mere verzi, lime și agrișe. Vioi, proaspăt și fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și cu un postgust mineral, acesta este vinul tău de zi cu zi. |
Servire | Bine răcit (8-10*C), bun de asortat cu carne albă de pasăre, de preferĭnță potârniche sau pește. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 12.70% |
Zahar (g/l) | 2.9 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.