Soi | Fetească Neagră – Denumire de Origine Controlată „Huși” |
Tip vin | Roșu – Sec |
Areal | Domeniile Averești – Podgoria Huși |
Vie – Struguri | Strugurii au fost recoltați manual la un conținut de 240g/l zahăr când semințele au devenit coapte. Boabele au fost desprinse de rahis fără a se zdrobi și introduse în cisternele de macerare. |
Vinificație | Macerarea a avut loc la o temperatură de 21-22°C timp de 15 zile cu o ușoară răcire, la început la o temperatură de 14° C. Către sfârșitul macerării-fermentării atunci când vinul este trecut în cisternele de fermentație este intitată și fermentația malolactică care are loc la o temperatură de 18°C. |
Colecție | Colectia Nativ este inspirată din simbolistica locului nascută din Cultura Cucuteni, civilizație misterioasă care a creat numeroase repere vizuale inconfundabile pentru Recolta, Dealuri și Munții, Protecția Naturii și Apa Vieții. Sub semnul lor, dependent de echilibrul dintre ele, stă VINUL. |
Organoleptic | Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine. |
Servire | Ușor răcit (12-14*C), bun de asortat cu cărnuri picante, proțapuri, preparate de zahana, coaste de porc. |
Date tehnice | |
Alc (% vol.) | 14.40% |
Zahar (g/l) | 4.2 |
Durata de livrare: Timpul de livrare este influentat de ora si ziua comenzii.